(Illinois Tool Works)

 

Avery Berkel is onderdeel van het ITW concern, een groep van uiteenlopende productie bedrijven.

Sinds de oprichting meer dan 100 jaar geleden, heeft ITW zich ontwikkeld tot een van 's werelds leidende, gediversifieerde producenten van gespecialiseerde industriële apparatuur, verbruiksgoederen en gerelateerde dienstenbedrijven.

In 1912 plaatste Byron Smith, een investeerder uit Chicago, een advertentie in The Economist, waarin hij aanbood kapitaal te investeren in een 'kwaliteitsvol bedrijf, bij voorkeur producerend, in of rond Chicago'. Wachtend op het juiste voorstel, sloeg hij diverse aanbiedingen af. Toen zich een groep uitvinders meldde met een idee om slijpmachines te verbeteren, was Illinois Tool Works een feit. Vanuit deze bescheiden start had het bedrijf te maken met de onzekerheden van oorlogen en recessies, breidde het bedrijf wereldwijd uit, en bracht in hele bedrijfstakken enorme veranderingen teweeg door middel van simpele, maar ingenieuze oplossingen.

Tegenwoordig bedienen bedrijven van ITW wereldwijd lokale klanten en markten, met een belangrijke aanwezigheid in zowel ontwikkelde als opkomende markten. De onderneming is actief in 56 landen en heeft ongeveer 51.000 werknemers in dienst, die allen de hoogste ethische standaarden naleven. Deze getalenteerde individuen, van wie velen zijn gespecialiseerd in bouwkunde of wetenschappelijke kennis, dragen bij aan onze mondiale koploperspositie op het gebied van innovatie. We zijn trots op onze brede portfolio van bijna 10.000 actieve patenten.

Overal ter wereld zijn producten en oplossingen van ITW aan het werk, in olieplatformen op de diepzee, in de ruimtevaarttechnologie, in bruggen en windturbines, in de gezondheidszorg, de ruimtes waarin we leven en werken, de auto's waarin we rijden en de mobiele apparatuur waarop we vertrouwen. Of we het nu weten of niet, we zijn nooit ver verwijderd van een innovatieve oplossing ontwikkeld door ITW.